VIATA DE LANGA MINE

FORUM DIFICIL PENTRU CEI CE CRED ORBESTE, INDIFERENT IN CE
 
AcasaAcasa  PortalPortal  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 despre PRIETENIE

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
alexandra

avatar

Mesaje : 130
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: despre PRIETENIE   12.11.11 16:55

Prietenia e una dintre cele mai nobile si frumoase calitati ale omului. In conceptia crestina, prietenul si prietenia sunt daruri dumnezeiesti de care trebuie să ne bucurăm atâta vreme cât sunt cu noi şi să le păstrăm în suflet când nu le mai avem. „După cum un trup frumos sau o floare aleasă răspândesc o mireasmă în jurul lor,tot astfel prietenii lasă ceva din farmecul lor locurilor pe unde au trecut; aşa că,adesea, aflându-ne colo fără ei, plângem şi suspinăm, aducându-neaminte de vremea petrecută împreună” (Sf. Ioan Gura de Aur)

Omul chip a lui Dumnezeu, o creatura frumoasa, inzestrata cu ratiune, vointa sentiment, o armonie intre placut si frumos, sunt doar cateva atribute care-l definesc si il incununeaza, insa cu atat mai mult si mai frumos poate fi prezentat un prieten în viziune teologica, in Sfanta Scriptura. Sunt multe fragmente legate de prietenie, mai ales in Proverbele lui Solomon si in Ecclesiasticul, dezvoltate ulterior si in textele patristice. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea:
Poţi descoperi atâtea comori, dar nimic nu preţuieşte cât un prieten adevărat. Ştiu pe cineva, care cerea sfinţilor să se roage mai întâi pentru prietenul său şi după aceea şi pentru sine. Atât de mare dar este un prieten adevărat, că de dragul lui, îţi sunt scumpe unele locuri şi unele vremuri. Nu putem arăta prin grai bucuria pe care ne-o dăruieşte întâlnirea cu prietenii, numai aceia o cunosc ca au încercat-o. Dacă un prieten ne porunceşte ceva, îi mulţumim, dacă stă la cumpănă, ne mâhnim. Nu e nimic din ce-i al nostru, care să nu fie şi al lor. Chiar de dispreţuim bunurile pământeşti – din pricina prietenilor noştri nu am vrea să părăsim lumea aceasta; ei ne sunt mai dragi ca lumina zilei… "

Relatia de prietenie trebuie să fie una neconditionata si deosebita, atata vreme cat se bazează pe sinceritate, iar când se întâmplă să ne ocărâm un prieten nu facem altceva decât să rupem o legătură interumană pentru că : „Cel care aruncă piatră asupra păsărilor le goneşte şi cel care ocărăşte pe prieten strică prietenia” şi atunci ne putem considera mai săraci cu cel putin un prieten, „Căci precum un om şi-a pierdut moştenirea, aşa şi tu ai pierdut prietenia aproapelui tău” (Ecclesiasticul 27:18)

In traditia iudaica si cea crestina, una dintre cele mai frumoase si inedite relatii este cea intre invatatori (rabini, mantuitor) si prostituate, comprehensiunea acestora. Mantuitorii au menirea de a intelege si rascumpara suferinta si rautatea omeneasca, luand asupra lor pacatele lumii si daruind reintoarcerea la izvoarele pure ale vietii omenesti si ale iubirii de Dumnezeu, in timp ce prostituatele sunt inseminate cu otrava suferintei si rautatii omenesti, iau asupra lor energiile negative ale violentei sexuale si daruiesc alinari trecatoare, tandrete mincinoasa si afectiune falsa. Desi proportiile difera, ambele eforturi au drept numitor comun confruntarea cu suferinta si rautatea omeneasca, iar drept finalitate aneantizarea sentimentului atroce al vietii si a tragediei de a fi viu. De aceea, prostituatele vor fi intotdeauna de partea celor care inteleg adevarul si mesajul mantuitorilor, de partea celor care isi daruiesc neconditionat sufletul credintei in mantuitori.

Prostituatele ii admira in mod neconditionat pe rabbini, deoarece sunt barbati neprihaniti si sfinti, care nu participa la sortilegiile impure ale jocului erotic, iar rabbinii le considera pe prostituate victime ale caderii lumii in pacat. Pentru barbatii lui Dumnezeu care s-au eliberat de lanturile senzualitatii si ispitelor carnale, convertirea, cainta si salvarea femeilor desfranate este rodul predicarii Cuvantului lui Dumnezeu sau Legii religioase in spatiul sufletesc-spiritual al unor fiinte create dupa chipul si asemănarea Creatorului, ale căror spaţii lăuntrice au fost traumatizate de undele seismice ale imploziei orgasmice. Relatia de iubire frateasca dintre Iisus Hristos si Maria Magdalena – paradigma ale cărei ecouri se fac simţite în povestirile creştine despre sfinţi şi convertirea femeilor desfrînate – reliefează latura morală a răului sexual şi eliberării prin imersiunea în calea credinţei ... Răul paroxismului erotic este astfel înlocuit de binele credinţei şi adevărului religios, iar risipirea trupurilor în dansul haotic al masculinităţii şi feminităţii se metamorfozează în hagiografie.Convertirea femeilor desfrînate la tainele nerostite ale adevărului religios constituie preschimbarea frumuseţii trupeşti în frumuseţe a grădinii celeste a Dumnezeului Viu. ( S.Lupascu- Metanoia florilor de lotus)

La rîndul său, Maria Egipteanca îşi începe pelerinajul pe calea pocăinţei, vieţii în tebaidă şi sfinţeniei, în curtea Bisericii din Ierusalim, în faţa icoanei Fecioarei Maria, în ziua Înălţării Crucii. Oglindirea feminităţii păcătoase în feminitatea îndumnezeită a imaculatei concepţii determină aneantizarea răului lumesc din trupul prostituatei şi înlocuirea lichidelor impure care umpleau vasul din carne şi sînge cu izvorul idealului christic: „Fecioară Stăpînă, care ai născut după trup pe Dumnezeu Cuvîntul. Ştiu, ştiu că nu este cuviincios şi binecuvîntat ca eu, atît de necurată, atît de spurcată, să văd icoana ta, a pururea Fecioarei, a celei curate, care ai trupul şi sufletul curat şi neîntinat. (...) Porunceşte, Stăpînă, să-mi fie deschisă şi mie uşa dumnezeieştii închinări a Crucii. Dumnezeului născut din tine te dau chezăşuitoare, că niciodată nu voi mai pîngări acest trup prin vreo împreunare ruşinoasă, iar după ce voi vedea lemnul Crucii Fiului tău, mă voi lepăda numaidecît de lume şi de toate din lume şi îndată plec acolo unde tu ca o chezăşuitoare a mîntuirii mele mă vei povăţui şi mă vei îndruma.“ (Vieţile sfintelor, p. 63)

Tradiţia islamică primara nu a acceptat imaginea femeilor desfranate care acced la calea sfinteniei prin cainta, nici in Coran, nici in hadiths nu există fragmente narative despre prezenţa prostituatelor pocăite în cercul discipolilor lui Mohammed. Austeritatea tradiţiei religioase islamice cu privire la sexualitatea femeilor şi androcentrismul organizării sociale musulmane au exclus, se pare, o relaţie de tip Iisus Hristos – Maria Magdalena din sfera textului sacru. Mesagerul-Profet, rasul-nabi, nu este învestit cu atribuţii de Messiah, Mahdi, prin urmare păcatele covîrşitoare ale femeilor desfrînate vor rămîne nerăscumpărate pînă la venirea Mantuitorului. (S.Lupascu)
Ultima editare efectuata de catre alexandra in 12.11.11 17:28, editata de 5 ori
Sus In jos
alexandra

avatar

Mesaje : 130
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: relatia femeie barbat in Islam   12.11.11 16:57

Este posibila o relatie de prietenie intre o femeie si un barbat musulman?

Exclude Islamul apropierea frateasca, afectiunea sincera insa lipsita de orice gand de dorinta si sexualitate, intre doua persoane de sex diferit? Nu am gasit invatatura islamica legata de prietenie, insa va rog sa o postati voi, daca o cunoasteti. E femeia musulmana a mileniului 3 captiva intr-o colivie, are si ea nevoia si dreptul la o viata sociala, trebuie ca cercul de prieteni sa fie filtrat pe considerente de sex (doar femei sa aiba prietene)? Cum isi poate femeia, respectiv barbatul musulman exprima afectiunea amicala?

Am citit cateva hadishuri din care rezulta un fel de "demonizare" a atingerii, considerata un pacat impardonabil:
Ibn Nujaym a spus: Nu este permis pentru un barbat sa atinga fata sau miinile unei femei, chiar daca nu este nici un risc de dorinta, pentru ca este haram din principiu si nu este nici o necesitate care sa permita acest lucru (Al-Bahr al-Raa’iq, 8/219)

Trebuie ca musulmanii sa-si reprime orice gest de afectiune venit natural? O atingere pe umar in semn de apropiere si consolare in cazul unui necaz, (doar prietenul adevarat la necaz se cunoaste) o imbratisare amicala, o strangere de mana a unei femei ... sunt considerate neislamice? Ajung la concluzia ca tot Islamul se vede prin burqa si numai prin burqa.


Sus In jos
Blandu

avatar

Mesaje : 201
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   12.11.11 20:23

alexandra a scris:
Este posibila o relatie de prietenie intre o femeie si un barbat musulman?

Trebuie ca musulmanii sa-si reprime orice gest de afectiune venit natural? O atingere pe umar in semn de apropiere si consolare in cazul unui necaz, (doar prietenul adevarat la necaz se cunoaste) o imbratisare amicala, o strangere de mana a unei femei ... sunt considerate neislamice?


Intr-un fel ati raspuns singura d-na Alexandra,dar nefiind muslima este greu de inteles.
Imi permit sa iti pun si eu o intrebare la care sunt convins ca imi vei raspunde sincer:
crezi ca intre un barbat si o femeie poate sa existe o legatura de prietenie fara o urma de interes sexual ?
Am intalnit oameni care au fost doar prieteni si au sfarsit prin a se casatori,dar am intalnit si oameni care
au avut o relatie (intima) si au sfarsit prin a ramane doar prieteni.
Sus In jos
alexandra

avatar

Mesaje : 130
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   12.11.11 21:16

Cred ca depinde de momentul in care legi prietenia: una din copilarie e sincera si trainica, are acea stabilitate ce garanteaza ca linia dintre prietenia platonica si atractie nu va fi incalcata. In cazul meu a functionat.

Nu-mi place sa fac migrarea subiectelor de pe un forum pe altul, insa intrebarea mea a pornit de la o critica nemiloasa adresata pe un forum islamic unei femei musulmane, de alte doamne muslime, pentru ca doamna respectiva, fara obligatii, ar fi corespondat cu niste domni. Lasand la o parte faptul ca „vocea furibunda” care acuza de comportament neislamic avea la avatar o femeie cu o tinuta neislamica, demna de o prostituata sau reclama la farduri, ma intrebam cum este privita relatia femeie-barbat in Islam.

Dumneavoastra n-aveti nicio amica(prietena) femeie? Revenind la hadish-ul acela, nu se obisnuieste ca un barbat musulman sa dea mana cu o femeie musulmana sau sa o sarute? (mana) Nu intreb in sens critic, doar ma intrebam care e "eticheta" islamica.
Sus In jos
Blandu

avatar

Mesaje : 201
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   12.11.11 21:29

alexandra a scris:
Cred ca depinde de momentul in care legi prietenia: una din copilarie e sincera si trainica, are acea stabilitate ce garanteaza ca linia dintre prietenia platonica si atractie nu va fi incalcata. In cazul meu a functionat.


Daca ti-a trecut prin cap nimic carnal,poti baga mana in foc si pentru prietenul din copilarie ?
Baietii intr-o anumita perioada a vietii lor (pubertatea) cam vad in toate o femeie,fie ca este
vorba de verisoare,matusi ca sa nu mai zic de colege de scoala sau prietene. Alexandra,nu cersesc
un raspuns afirmativ,tu poate stii mai bine cum vad fetele aspectul dar crede-ma ca si eu cunosc
metehnele baietilor.
Sus In jos
Dana HMesaje : 31
Data de inscriere : 01/10/2012

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   02.10.12 16:21

Corect Blandu , de aceea in Islam femeilor le este intrezisa aceasta relatie de prietenie cu barbatii , dintr-o simpla prietenie se poate ajunge la altele , de exemplu o femei are o probleme s-a despartit de iubit sau altceva si a alergat la amicul ei sa-i spuna ofuul , din cateva imbartisari si strangeri de mana ,,de umar si mai stiu eu ce ajung in pat si mai departe se stie unde ajung .
Nu vedem lumea pritr-o Burqa ci incercam sa ne respectam religia si regulie ei Alexandra , femeia musulmanca nu este tinuta intr-o colivie asa cum se tot vehiculeaza din contra , este o femeie libera , dar aceasta libertata este perceputa diferit la noi ,
Eu cunosc foooorte multe araboaice [ musulmance] , sunt toate ok , sunt niste femei extraordinare , se intalnesc d-au petreceri , se distreaza , se machiaza , se imbaraca foarte frumos , merg la restaurante selecte , in parcuri , in malluri nici nu mai stiu ce exemple sa-ti dau Alexandra [ nu trebuie sa vezi exteriorul uni lucru si sa-l judeci imediat ]
Ce daca o musulmanca nu merge intr-un club sau intr-un bar asta inseamna ca este tinuta intr-o colivie , nu nici de cum , din contra femeia se respecta , ce gasesti in cluburi sau in discoteci decat destrabalare ?
Sau poate este vazuta asa ca nu sta la taclale cu alti barbati ?? ,
Sus In jos
alexandra

avatar

Mesaje : 130
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   02.10.12 16:56

Dana H a scris:
Corect Blandu , de aceea in Islam femeilor le este intrezisa aceasta relatie de prietenie cu barbatii , dintr-o simpla prietenie se poate ajunge la altele.

Pe ce va bazati cand spuneti ca in Islam este interzisa relatia de amicitie dintre un barbat si o femeie? Oare interzicerea nu tine de o practica culturala nu una religioasa? Cel putin in Coran nu exista nicio interdictie in acest sens. Mentalitatea aceasta exista printre oamenii din spatiul cultural arab, nu si printre musulmanii din spatii culturale din afara lumii arabe. Valorile religioase se mixeaza de multe ori cu valori culturale ce tin de traditia locului.
Sus In jos
Dana HMesaje : 31
Data de inscriere : 01/10/2012

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   02.10.12 17:56

﴾ „Şi spune dreptcredincioaselor să-şi plece privirile lor şi
să-şi păzească ruşinea lor, să nu-şi arate gătelile lor, afară de
ceea ce este pe dinafară, şi să-şi coboare vălurile peste
piepturile lor! Şi să nu-şi arate frumuseţea lor decât înaintea
soţilor lor, sau a părinţilor lor, sau a părinţilor soţilor lor, sau a
fiilor lor, sau a fiilor soţilor lor, sau a fraţilor lor, sau a fiilor fraţilor
lor, sau a fiilor surorilor lor, sau a muierilor lor, sau a acelora pe
care le stăpânesc mâinile lor drepte, sau a slujitorilor dintre
bărbaţi, care nu mai au dorinţă, sau a copiilor mici care nu ştiu
ce este goliciunea femeilor. Şi să nu lovească cu picioarele lor,
astfel încât să se afle ce podoabe ascund ele! Şi căiţi-vă cu toţii,
o, voi dreptcredincioşilor, faţă de Allah, pentru ca voi să
izbândiţi!” ﴿
[Coran 24:31]

Ma bazez pe Coran Alhamdulilah
Sus In jos
alexandra

avatar

Mesaje : 130
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   02.10.12 18:01

Dana H a scris:
﴾ „Şi spune dreptcredincioaselor să-şi plece privirile lor şi
să-şi păzească ruşinea lor, să nu-şi arate gătelile lor, afară de
ceea ce este pe dinafară, şi să-şi coboare vălurile peste
piepturile lor! Şi să nu-şi arate frumuseţea lor decât înaintea
soţilor lor, sau a părinţilor lor, sau a părinţilor soţilor lor, sau a
fiilor lor, sau a fiilor soţilor lor, sau a fraţilor lor, sau a fiilor fraţilor
lor, sau a fiilor surorilor lor, sau a muierilor lor, sau a acelora pe
care le stăpânesc mâinile lor drepte, sau a slujitorilor dintre
bărbaţi, care nu mai au dorinţă, sau a copiilor mici care nu ştiu
ce este goliciunea femeilor. Şi să nu lovească cu picioarele lor,
astfel încât să se afle ce podoabe ascund ele! Şi căiţi-vă cu toţii,
o, voi dreptcredincioşilor, faţă de Allah, pentru ca voi să
izbândiţi!” ﴿
[Coran 24]

Ma bazez pe Coran Alhamdulilah


Am intrebat pe ce va bazati cand spuneti ca este interzisa o relatie de amicitie intre un barbat si o femeie, in limitele cadrului islamic (nu vorbesc de comportament neislamic, relatii amoroase sau sa nu poarte hijab in fata unui prieten care nu-i e tata, frate sau fiu etc.). Pe acest pasaj? Din el nu rezulta ca ar fi interzisa relatia de amicitie, dar in fine, daca acesta este raspunsul musulman, il accept asa cum l-ati spus. Daca va bazati pe acel fragment si spuneti ca din el rezulta ca o femeie nu poate avea o relatie de amicitie/ frateasca cu un barbat, ca Islamul interzice asta, atunci acea femeie nu poate lega o prietenie nici cu o alta femeie care nu ii este ruda, deci ar rezulta ca Islamul permite ca o femeie sa fie prietena doar cu mama, soacra, sora, cumnata sau verisoara ei, cu restul fiind interzis.
Sus In jos
Dana HMesaje : 31
Data de inscriere : 01/10/2012

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   03.10.12 11:05

„O, voi cei care credeţi! Nu intraţi în casele Profetului
decât dacă vi se dă vouă încuviinţare, pentru o mâncare, fără să aşteptaţi
prepararea ei. Dar dacă sunteţi chemaţi, atunci intraţi, însă, după ce aţi
mâncat, împrăştiaţi-vă, fără a zăbovi la poveşti. Aceasta i-ar pricinui neplăcere
Profetului şi el s-ar ruşina de voi [să vă poftească să ieşiţi], însă Allah nu
se ruşinează [să vă spună] adevărul.
Iar dacă le rugaţi pe ele pentru un lucru,
atunci rugaţi-le de după o perdea. Aceasta este mai curat pentru inimile
voastre şi pentru inimile lor. Şi nu se cade ca voi să-i pricinuiţi vreo
neplăcere Trimisului lui Allah, nici să vă căsătoriţi vreodată cu soţiile sale,
după el. Acesta ar fi pentru Allah un mare [păcat].”
(Coran 33: 53).

In Islam nu exista aceasta prietenie intre un barbat si o femeie , Asa cum este scris mai sus :Iar daca le rugati pe ele pentru un lucru atunci rugati-le de dupa perdea "Tu ce intelegi din aceste cuvinte ? , eu inteleg ca Allah a interzis femeilor si barbatilor straini acest contact de prietenie frateasca asa cum o numesti tu Alexandra .
Sus In jos
alexandra

avatar

Mesaje : 130
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   03.10.12 13:49

Mi-e greu sa interpretez eu versetele acelea referitoare la sotiile profetului, ca eu am o mentalitate crestina, deci s-ar putea ca intelegerea mea sa nu coincida cu punctul de vedere musulman. "Perdea" cred ca se refera la segregarea dintre barbat si femeie, insa in ce sens, nu stiu, probabil sa le fie respectate intimitatea. (femeile trebuie sa poarte hijab in fata barbatilor care nu le sunt rude). nu in sensul sa nu dialogheze cu ei deloc.

Exista insa si un punct de vedere oficial al cultului din care faceti parte? Ca de exemplu, un musulman turc mi-a spus ca nu e interzisa prietenia. Daca puneti o intrebare mai multor crestini si primiti raspunsuri diferite, cel mai bine e sa consultati catehismul si dogmatica ca acolo este explicata toata invatatura dreapta si adevarata a Bisericii, fundamentata pe Scriptura. Nu toti oamenii o cunosc in deplinatatea ei, de aici si posibilele raspunsuri diferite. Exista asa ceva si la musulmani unde se poate verifica? Cand nu exista un consens printre invatatii musulmani, este la libertatea credinciosului musulman sa-l urmeze pe cel care el ca a interpretat corect Coranul?
Sus In jos
Dana HMesaje : 31
Data de inscriere : 01/10/2012

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   03.10.12 14:43

Binensteles Alexandra ca si noi musulmanii , atunci cand nu stim ceva sau ni se pare ca nu stim in deajuns putem merge la un seh sa ne expilce sau sa ne indrume .
Automat ca acel seh cunoste muult mai bine decat un om de rand toate randuielele Coranului ,
Sus In jos
abbuviorica
Admin
avatar

Mesaje : 1420
Data de inscriere : 08/10/2011
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   08.10.12 0:25

Neindoielnic ca prietenia fie ea intre barbati sau intre femei sau intre barbati si femei este un sentiment dintre cele mai inaltatoare dupa dragostea de parinti sau copii

Dar "prietenie" spus numai este atat de general...Asta pentru ca exista extrem de multe grade inainte de prietenie:
-camaraderie,fratie,tovarasie,amicitie.

Iar cand am ajuns la prietenie si aici putem gasi prietenie platonica,prietenie intima.

Cum se manifesta insa astazi prietenia?
Cum se cultiva,se intretine si se pastreaza ?
Intre doi barbati sau doua fenei se pare ca lucrurile stau simplu.
Dar intre barbati si femei ?

Parerea mea este ca exista relatii de prietenie reala si adevarata.
Intre sotia si sotul ce s-au despartit civilizat si impreuna fac planuri pentru studiile sau activitatile copiilor iar pentru asta se intalnesc,discuta,si hotarasc.

Exista prietenie intre colegii de facultate,baieti si fete care impreuna lucreaza la proiecte,la disertatii,ore si ore cand la unu acasa cand la altul,la ore tarzii din noapte si nimanui nu-i trece prin minte ceva nelalocul lui.

Exista prietenie la servici,in munca comuna,in sprijinulreciproc,in sustinerea unei ideii in fata sefilor,prietenie care poate iesi si afara la masa de pranz la firma.Si nimanui nu-i rtece prin minte altceva.

Nu cred ca trebuiesc aduse exemple din carti sfinte.
Daca atunci se vorbea de dupa perdea,astazi lucrurile s-au schimbat.
Nu cred doamna Dana, ca un furnizor ce il stiti de ani de zile sau un client,va face sa va rusinati cu prezenta lui.
Nu cred ca plecati in alta camera sa vorbiti de acolo cu el.
Si iar nu vad de ce sa nu-l numiti "prieten" dupa un timp lung de corecte realtii.

Adevarat,cartile sfinte cauta sa fereasca oamenii de ispita.
Dar femeile,sau barbatii,mai au naivitatea si necunoasterea lumii ce o aveau atunci cand aproape nu ieseau din casa ?
Si nu vorbeau decat cu rudele din jur ?

Da,sa nu se genereze situatii interpretabile.
Sa nu se sugereze prin comportare ganduri intime.
Asta e corect sa fie interzis.

De aceea nemtii spun...
"prieten,prieten,-dar la doi pasi distanta !!"
Sus In jos
http://viatadelangamine.forumgratuiti.com
riham

avatar

Mesaje : 205
Data de inscriere : 04/08/2012
Varsta : 28
Localizare : Romania

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   08.10.12 9:52

Eu cred ca poate fi prietenie dintre un barbat si o femeie si poate fi o relatie extraordinar de frumoasa , daca amandoi intentioneaza sa fie doar prieteni si respecta regulile prieteniei .
Sus In jos
Dana HMesaje : 31
Data de inscriere : 01/10/2012

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   08.10.12 17:02

Binenteles d-na Abbu ca si eu am colegi la serviciu si vorbesc direct cu ei ne ascundandu-ma dupa perdea , binentels ca-mi vin controale [barbati ]la firma si terbuie sa stau cu ei , dar de la a avea relatie de serviciu si pana la a avea o relatie de prietenie asa cum se refera Alexandra este o cale lunga , O femei musulmana nu are cum sa aiba o relatie de prietenie cu un barbat la noi este Haram , cu o femei normal ca are dar cu un barbat nu .
Sunt multe de spus dar nu prea am timp ma pregatesc sa merg la un control cardiologic , in ultimul tim TIC TACUL meu a cam luat-o razna , va las o seara buna.
Sus In jos
abbuviorica
Admin
avatar

Mesaje : 1420
Data de inscriere : 08/10/2011
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   08.10.12 17:20

In primul rand sanatate.
Sa aveti bune rezultate, apoi sa va intoarceti, sa va maresc tensiunea !!!!!!!!!!!! -Glumesc-
Sus In jos
http://viatadelangamine.forumgratuiti.com
Blandu

avatar

Mesaje : 201
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   08.10.12 19:37

Dana H a scris:
O femei musulmana nu are cum sa aiba o relatie de prietenie cu un barbat la noi este Haram , cu o femei normal ca are dar cu un barbat nu .
.

ce se mai "imprietenesc " musulmancele cu domnii de n-au aer...ca nu e voie asta-i alta poveste,in fine se stie cat e de dulce fructul oprit
Sus In jos
riham

avatar

Mesaje : 205
Data de inscriere : 04/08/2012
Varsta : 28
Localizare : Romania

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   08.10.12 22:01

Dana H a scris:
Binenteles d-na Abbu ca si eu am colegi la serviciu si vorbesc direct cu ei ne ascundandu-ma dupa perdea , binentels ca-mi vin controale [barbati ]la firma si terbuie sa stau cu ei , dar de la a avea relatie de serviciu si pana la a avea o relatie de prietenie asa cum se refera Alexandra este o cale lunga , O femei musulmana nu are cum sa aiba o relatie de prietenie cu un barbat la noi este Haram , cu o femei normal ca are dar cu un barbat nu .
Sunt multe de spus dar nu prea am timp ma pregatesc sa merg la un control cardiologic , in ultimul tim TIC TACUL meu a cam luat-o razna , va las o seara buna.
Sper ca sunteti bine .
Sus In jos
riham

avatar

Mesaje : 205
Data de inscriere : 04/08/2012
Varsta : 28
Localizare : Romania

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   08.10.12 22:02

Blandu a scris:
Dana H a scris:
O femei musulmana nu are cum sa aiba o relatie de prietenie cu un barbat la noi este Haram , cu o femei normal ca are dar cu un barbat nu .
.

ce se mai "imprietenesc " musulmancele cu domnii de n-au aer...ca nu e voie asta-i alta poveste,in fine se stie cat e de dulce fructul oprit
Da .Asa este .Dar hai sa nu fim rai .
Sus In jos
abbuviorica
Admin
avatar

Mesaje : 1420
Data de inscriere : 08/10/2011
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   08.10.12 23:30

Eu nu m-am referit si cred ca nici Alexandra la prietenia care este preludiul relatiilor intime,anticamera lor.
Ci la prietenia bazata numai pe relatii de studiu,de munca,de vecinatate,de cunoastere palatonica.

Exista asa ceva ? sau sunt o naiva ? exista relatii platonice intre un baiat normal si o fata normala,intr-o excursie,intr-o seara de petrecere sau de stat in salon singuri la televizor ?
Sus In jos
http://viatadelangamine.forumgratuiti.com
riham

avatar

Mesaje : 205
Data de inscriere : 04/08/2012
Varsta : 28
Localizare : Romania

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   09.10.12 9:18

abbuviorica a scris:
Eu nu m-am referit si cred ca nici Alexandra la prietenia care este preludiul relatiilor intime,anticamera lor.
Ci la prietenia bazata numai pe relatii de studiu,de munca,de vecinatate,de cunoastere palatonica.

Exista asa ceva ? sau sunt o naiva ? exista relatii platonice intre un baiat normal si o fata normala,intr-o excursie,intr-o seara de petrecere sau de stat in salon singuri la televizor ?
Da d-na Viorica exista ; atunci cand cei doi respecta relatia ca atare ,si isi dau seama ca trecand limita o vor strica iremediabil .
Sus In jos
Dana HMesaje : 31
Data de inscriere : 01/10/2012

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   09.10.12 9:20

Buna dimineata , mi-a esit ca am tahicardie , mi-a dat tratament si acum urmeaza sa-mi puna si un Holter 24 ore , sa vadem ce urmeaza.
Sus In jos
riham

avatar

Mesaje : 205
Data de inscriere : 04/08/2012
Varsta : 28
Localizare : Romania

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   09.10.12 9:37

Dana H a scris:
Buna dimineata , mi-a esit ca am tahicardie , mi-a dat tratament si acum urmeaza sa-mi puna si un Holter 24 ore , sa vadem ce urmeaza.
Buna dimineata d-na Dana .Cu voia Lui Allah sper sa mearga totul bine .
Sus In jos
Blandu

avatar

Mesaje : 201
Data de inscriere : 16/10/2011

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   09.10.12 10:22

abbuviorica a scris:
Eu nu m-am referit si cred ca nici Alexandra la prietenia care este preludiul relatiilor intime,anticamera lor.
Ci la prietenia bazata numai pe relatii de studiu,de munca,de vecinatate,de cunoastere palatonica.

Exista asa ceva ? sau sunt o naiva ? exista relatii platonice intre un baiat normal si o fata normala,intr-o excursie,intr-o seara de petrecere sau de stat in salon singuri la televizor ?

NU !!! Sa nu crezi niciodata-n viata ta ca masculul de langa tine nu se "holbeaza". Toata treaba este daca este interesat sau nu,daca-i este teama de consecinte,cel mai grav fiind un refuz...in marea lor majoritate barbatii sunt atat de prosti ca alte temeri nu au,in timp ce femeia tine cont de "daca se afla",asta insemnand,tata,mama,sotul,iubitul,vecinii sau lumea in general.
Sus In jos
ShushutiMesaje : 36
Data de inscriere : 18/07/2012

MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   09.10.12 23:39

Pana de curând as fi zis NU!Nu este posibila relația de prietenie dintre un bărbat si o femeie.Dar acum as spune ca da.Se pare ca sunt persoane asexuale,aromantice care reușesc aceasta performanta(vezi AVEN)
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: despre PRIETENIE   

Sus In jos
 
despre PRIETENIE
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
VIATA DE LANGA MINE :: SUBIECTE :: Religie-
Mergi direct la: